Skip to main content

Order brownies sedap dari cik Wana

Assalamualaikum

Hi korang!

Beginilah bah kalau blogger picisan cam Kmia ni, sekejap ada sekejap tiada. 
Kalau rajin tu adalah entri, kalau tetiba datang kemalasan, sebulan kemudian baru muncul.

Cerita raya hari tu sebenarnya ada lagi yang belum dikongsi. Malas bah mo transfer dan edit gambar tu semua. Tunggulah kerajinan datang baru kita story-story pasal raya hari tu walaupun cerita dah basi .. hehe

Hari ni pun sebenarnya post berkisar pasal raya juga. 19 Julai hari tu, office tempat Kmia berkerja buat jamuan raya untuk staff dan juga agen2 insurans. Buat kecil-kecilan ja. Tugas Kmia memang selalunya arrange segala makan minum. 
Makanan berat dah order, tinggal lagi kuih muihnya. Pikir punya pikir teringat pula rakan Sabahan Blogger si Wana yang buka tempahan membuat kelupis dan kek. 
Tak buang masa message Wana dan order sekotak brownies dan kelupis inti udang. 

Brownies sedap dari Blogger Wana!


Kelupis inti sambal udang. Kelupis ni memang pemes kat Sabah. Isi di dalam lebih kurang cam pulut panggang tu, tapi yang ni dikukus ja. 


Hidangan raya untuk hari tu. Ada rendang daging dan ayam masak merah untuk dimakan bersama kelupis tadi.


Ni dia wajah tokey brownies dan kelupis tu. Orang yang kat depan tu korang ignorekan sajalah ye. Terasa gemss pula dalam gambar ni.

Ok korang yang berada di sekitar Kota Kinabalu tu, kalau nak order brownies atau kelupis, korang jenguk-jenguk ja lah blog si Wana di http://dapurjirankuberasap.blogspot.my
Brownies dia bila dah sekali makan pasti nak lagi. 

Ok tu je, bai!

Comments

  1. sedapnya brownies tu ... but I is diet , baru hilang 2kg :( ..
    lambat sangat mau buang ni 5 kg ...
    so, cuci mata jak lah Mia aku ni, segala makanan sedap sedap kena tahan hati ...

    ReplyDelete
  2. tengok pun nampak sedap.. ai tak suka brownies yang lembut sangat..

    btw.. singgah and follow sini.. https://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. wahhh nampak sedap sangat brownies tu!

    ReplyDelete
  4. tampak mennyelerakan! kelupis tu yang menarik perhatian

    ReplyDelete
  5. Favourite ju ni kalo brownies . nyummy ! =D

    ju blogwalking sni, lama offline dr blog. semoga kak mia sukses slalu..amin ya rabb =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang