Skip to main content

Malam Groovy 70-an

♡Assalamualaikum♡

11 Dis yang lalu, company tempat aku berkerja ni mengadakan Annual Dinner untuk meraihkan semua pekerjanya. 
So semua pekerja termasuk pekerja dari seluruh cawangan di Malaysia ni berkumpul di KL untuk majlis tahunan. 
Ini yang kali ke-4 Annual Dinner di adakan dan tahun ni bertemakan 70-an Groovvyy.

Aku korang boleh jangka dah. Tak berapa nak mengikut tema .. hehe. Suka hati aku je nak pakai apa. Bukan tak ikut tema langsung, seakan2 tema tu kira oklah kan. 

Majlis kali ni diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur, bersebelahan dengan KL Sentral tu. 
Memandangkan kami stay di Bukit Bintang terpaksalah bergerak awal dari hotel dengan menaiki teksi. 

Sampai di Hilton .. memandangkan majlis belum bermula, perkara wajib adalah selfie dan wefie ! 

♢ Wefie bersama rakan-rakan sekerja ♢

♢ Wefie bersama rakan sekerja dari cawangan Kota Kinabalu dan juga Sandakan ♢

♢ Dengan boss besar company ... orang putih dari Australia ... sangat humble dan baik dengan para pekerja ♢

♢ Dekorasi meja makan malam tu ♢

♢ Dapat gula-gula ala2 dalam cerita Kungfu Hustle tu .. ni setahun jilat pun tak habis ni :P ♢

Oklah dinner hari tu. Dapat tengok orang buat persembahan, dapat makan free, dapat lucky draw voucher Parkson RM100 .. dah selamat digunakan untuk beli handbag dan wallet semalam .. :D




Comments

  1. takleh nak imagine theme camtu, Groovy 70-an. tahniah dapat voucher :) syok buat shopping jugak tu

    ReplyDelete
  2. Hjg thn dpt mkn2 free, dapat free voucher mmg best sbb hjg tahun ada YES :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. dapat voucher tu yg best..
    Boleh beli barang yg kita suka kan Mia :)

    ReplyDelete
  4. Permulaan tahun yg sangat membahagiakan Mia
    Moga terus indah dan mampu tersenyum sepanjang 2016 ini.

    ReplyDelete
  5. Groovy ni kiranya tema mcm boss tu lah ek Mia...camne nak gayakan tu kalau pompuan mcm kita ni...
    Walaupun penampilan sederhana tp ttp vouge gitu....lucky draw pun dpt, so tido mesti nyenyak mlm tu kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang