Skip to main content

Malam Groovy 70-an

♡Assalamualaikum♡

11 Dis yang lalu, company tempat aku berkerja ni mengadakan Annual Dinner untuk meraihkan semua pekerjanya. 
So semua pekerja termasuk pekerja dari seluruh cawangan di Malaysia ni berkumpul di KL untuk majlis tahunan. 
Ini yang kali ke-4 Annual Dinner di adakan dan tahun ni bertemakan 70-an Groovvyy.

Aku korang boleh jangka dah. Tak berapa nak mengikut tema .. hehe. Suka hati aku je nak pakai apa. Bukan tak ikut tema langsung, seakan2 tema tu kira oklah kan. 

Majlis kali ni diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur, bersebelahan dengan KL Sentral tu. 
Memandangkan kami stay di Bukit Bintang terpaksalah bergerak awal dari hotel dengan menaiki teksi. 

Sampai di Hilton .. memandangkan majlis belum bermula, perkara wajib adalah selfie dan wefie ! 

♢ Wefie bersama rakan-rakan sekerja ♢

♢ Wefie bersama rakan sekerja dari cawangan Kota Kinabalu dan juga Sandakan ♢

♢ Dengan boss besar company ... orang putih dari Australia ... sangat humble dan baik dengan para pekerja ♢

♢ Dekorasi meja makan malam tu ♢

♢ Dapat gula-gula ala2 dalam cerita Kungfu Hustle tu .. ni setahun jilat pun tak habis ni :P ♢

Oklah dinner hari tu. Dapat tengok orang buat persembahan, dapat makan free, dapat lucky draw voucher Parkson RM100 .. dah selamat digunakan untuk beli handbag dan wallet semalam .. :D




Comments

  1. takleh nak imagine theme camtu, Groovy 70-an. tahniah dapat voucher :) syok buat shopping jugak tu

    ReplyDelete
  2. Hjg thn dpt mkn2 free, dapat free voucher mmg best sbb hjg tahun ada YES :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. dapat voucher tu yg best..
    Boleh beli barang yg kita suka kan Mia :)

    ReplyDelete
  4. Permulaan tahun yg sangat membahagiakan Mia
    Moga terus indah dan mampu tersenyum sepanjang 2016 ini.

    ReplyDelete
  5. Groovy ni kiranya tema mcm boss tu lah ek Mia...camne nak gayakan tu kalau pompuan mcm kita ni...
    Walaupun penampilan sederhana tp ttp vouge gitu....lucky draw pun dpt, so tido mesti nyenyak mlm tu kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a