Disebalik foto itu - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, November 17, 2015

Disebalik foto itu

♡Assalamualaikum♡

|Disebalik foto itu| jeng jeng jeng
sangat misteri gitu, padahal nda lah berapa misteri pun. 
Ni saja ja mo cerita di sebalik foto-foto yang aku kongsikan di blog ni. 

Gambar biasa dan juga Gambar Makanan yang itu memang hasil snappan aku -sukahati ja buat perkataan sendiri-
Kalau dah gambar yang agak ceria, kreatif, punya latar belakang unik .. yang itu memang hasil karya tuan rumah, en hubby aku.

Hubby aku tetiba sangat menggilai kamera dan dunia fotografi sejak tahun 2011. Lahir ja Damia ke dunia, seminggu kemudian hubby beli kamera DSLR nya yang pertama, Nikon D7000. 
Aku tu mula2 tak setuju sebab harga benda tu bukan murah tetapi lama-kelamaan diamkan saja.
kata hubby dia minat sangat dengan benda tu.
Kira usia kamera tu sebaya Damia.

Start dari situ hubby belajar cara2 ambil gambar kemudian edit dan touch up gambar tu biar naik serinya.
Lens pula adalah dalam 2 3 jenis. Kata hubby lain lens, hasil gambar pun lain.
Hingga sekarang, dah masuk 4 tahun usia hobi hubby ni, dah berkeping2 gambar dihasilkan dan dikongsi di facebook dan juga blog ni. 

Selalu aku kongsikan hasil karyanya, entri ni aku kongsikan orang di sebalik foto2 tu.
Abaikan kecomelan perut dan kesihatan tubuh badan itu .. maklumlah bini jaga ... kihkihkih


:di tepian pantai:


:sawah padi yang menghijau:


:dari dalam kereta pun bolehlah:


:walau sekadar hobi, yang penting ada gaya bah orang Sabah bilang:



6 comments:

  1. Gaya ambil gambar pun nampak bergaya bah..class... hihi..
    tapi memang cantik2 bah pic yg ayah damia snap.. kreatif lagi...

    ReplyDelete
  2. Dengan bakat besar ni hubby mia ni sebenarnya boleh buat byk duit kalo kena caranya....

    ReplyDelete
  3. Singgah jenguk bila ada masa free sikit hari ni. tq share pic2 yg cantik ni yer

    ReplyDelete
  4. Untung sebenarnya org yg pndai fotografi sbb boleh buat duit..

    ReplyDelete
  5. Laki mak entah apa hobinya Mia hihi....
    Oklah tu.. sekurang kurangnya terisi masa lapang dia. Takkan nak asyik makan, masakan sedap ygbini masak jer hihi..

    ReplyDelete
  6. wahhh bleh jd geng dgn husband sy nih. Hehehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!