Skip to main content

Burger Ramly untuk Hubby

Assalamualaikum

Hubby bukan jenis orang yang suka raikan hari lahir dia. Cukup sekadar kami ingat, nda payah mo celebrate segala. Dalam account FB dia pun tak adanya dia simpan DOB .. bukan tak nak bagitau umur tapi memang dia lebih suka diam2.

Tapi aku nak juga sambut birthday dia walaupun simple ja. So semalam selepas kerja suruh Hubby ambil anak2 di sekolah sebab selalunya aku yang akan ambil dorang. Tapi semalam aku nak singgah bakery beli kek untuk hubby, kek kecik je pun, hubby bukan suka makan kek pun, anak2 pun sama. 
Aku kata kat hubby jammed, tak sempat ambil dorang shumi dan shamzi, padahal jalan semalam clear je tak cam selalu.

Singgah bakery beli 2 potong kek, kemudian fikir2 apa yang nak dimakan, nak masak cam penat sangat, confirm balik dari bakery jalan mesti jammed sebab dah lepas jam 6 petang, orang lain bergegas nak balik rumah juga. 
Fikir punya fikir nampak gerai burger kat tepi restoran tu. Anak2 muda menjual burger ramly. Ok lah makan burger je lah ni malam. Lagipun lama dah tak layan burger ramly ni .. hehe

Sesampai di rumah, sembunyi2 simpan makanan di dapur, kek diam2 simpan dalam esbok. Tapi anak2 tak sporting lah pula. Sibuk nak tengok apa benda Umi beli tu, nampak kek, cepat je mulut Damia bagitau babanya .. ada kek baba!
ceh ... nda jadi surprise .. hubby senyum2 je. Masa aku tengah siapkan makanan semua, dengar ni Shumi, Shamzi dan Damia nyanyi lagu happy birthday untuk babanya yang sedang menonton tv. Sweet je aku dengar, Happy Birthday Babaaaaaa ........ suara Damia lah yang paling nyaring. 

Sebelum makan kek dan burger ramly, Baba baca doa selamat dulu .. semoga kita sekeluarga bahagia selalu ... amin.



Comments

  1. alahai sweetnya akak sambut bestday husband..sukala cara mcm nie..simple..:)

    ReplyDelete
  2. orang lelaki mmg begitu..kadangkala suruh diam2 je..tak nak sambut apa2. sebagai isteri nak juga celebrate walaupun kecil2 sebagai tanda penghargaan untuk dirinya :)

    ReplyDelete
  3. walaupun simple tapi tanda ingatan tu penting sebagai pengerat kasih sayang suami isteri dan keluarga ;)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ;) seronok baca entry sipa tersenyum2 lagi.

    ReplyDelete
  5. Bukan berapa besar dan banyak yg menjadi pengikat kasih sayang Mia
    Tapi pengertian yg dibuat itulah yg buat dia tahu dirinya disayangi seisi keluarga

    Selamat hari lahir buat Cikgu Dzul.

    ReplyDelete
  6. alah sweet je anak-anak.. tapi betul bdk2 memang excited bila ada kek..suka tengok..

    ReplyDelete
  7. yang penting kita ingat birthday nya kan Mia.. suka lah dorang..ehehe..
    ok lah ada Burger Ramly..sesekali makan...

    ReplyDelete
  8. Cara yg simple ni yg best,yg akan diingati..
    Memang betul2 kecik kek nya tu...hahaha

    ReplyDelete
  9. Salam kenal ...Alhamdulilah...sesekali makan burger pun sedap jugak kan...

    ReplyDelete
  10. Weyh Mia ....donat tu tak habis habis ke dari hari tu hihi....Tapikan sebenarnya layan berger Ramly sesekali mmg sedap .....kalau dapat dua baru puas hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc