Skip to main content

Yang dihargai

Assalamualaikum

Blog ni akan sunyi sepi kalau korang tak ada ... akan menjadi blog syok sendiri sebab aku tulis, aku juga yang baca. So sangat-sangat-sangat menghargai mereka yang tak jemu berkunjung ke blog ini. (^__^)

Really appreciated it!


Orang2 yang selalu tinggalkan komen di blog ni. Korang boleh lah berkunjung ke blog mereka, pasti diterima dengan tangan terbuka gitu ... hehe
Sayang korang ketat2 ... dan juga mereka2 yang selalu singgah sebagai pembaca senyap @ silent reader. Thanks a lot!  :D



Comments

  1. hehe
    meh singgah blog anum semua :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah semua...tq jg pd mia krn sudi dtg ke blog picisan sue^^

    ReplyDelete
  3. dahsyatlah diorg semua ni sbb selalu drop komen..hehe

    ReplyDelete
  4. macam kenal jer nama2 mereka ni hehehehe.

    ReplyDelete
  5. Sama-sama kasih Mia.. saling menyokong apa salahnya...:)

    ReplyDelete
  6. Tapi kalau x byk komen pun dihargai jugak kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semestinya kak ... tak kisah byk komen ke tak ttp dihargai :D

      Delete
  7. Kalau ada msa memng kita nk juga berkunjung setiap hr ke blog member2..tp sekrng kita sibuk sikit.
    Maaf ek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah tp itulah masa terhad kan huhu... kadang2 sempat baca jak tak dpt tinggal komen ... :)

      Delete
  8. Dalam 50% jer saya kenal dari list tu... Nanti boleh berkenalan dgn lagi 50% tu... Insya Allah, sama2 rapatkan ukhwah :)

    ReplyDelete
  9. Ala..saya tak de dalam senarai..heheh..

    ReplyDelete
  10. Ada dalam senarai juga ni.. terima kasih akak. Cuma kena tambah, nak lawat kena tengok kat sebelah yang "SAYANG KORANG!" . Baru dapat klik.hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a betul ... hehe susah update guna hp ni dik ... payah benar nak simpan link2 tu ... :D

      Delete
    2. A'a betul ... hehe susah update guna hp ni dik ... payah benar nak simpan link2 tu ... :D

      Delete
  11. Ohhhhh namaku teratas dicarta!!!!!fefeeling menang sekejap haha....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang