Skip to main content

Kerana Mulut Badan Binasa

Assalamualaikum
 
 
Salam selasa korang...memandangkan Puan punya blog kekurangan idea minggu ni, tak tahu dah kenapa, mungkin sebab terlalu sibuk atau mungkin sebab anak-anak dah kembali ke sekolah, makanya idea tak juga muncul2. Puas memerah otak apa yang hendak dipost hari ni, semasa mandi, semasa driving, dalam lift....gitu gamaknya mencari idea hehe. Idea tak juga kunjung tiba.
 
Nak update pasal bola, aku tak minat bola pulak...nak update pasal anak2, takut orang jemu pulak...nak update pasal makanan, belum berkesempatan keluar JJCM lagi, tak kan nak update pasal telur goreng aku masak semalam...uppppsss kedapatan pulak lauk makan malam.... :P
 
Oleh yang demikian......makanya seperti biasa, pinjam ayat-ayat nasihat dari FB dan tepek kat sini.
 

 
Ni selalu aku ingatkan untuk diri aku...jaga2 lidah bila berkata..takut kerana sepotong ayat kita, membuatkan kita dibenci sepanjang masa.
Tapi bukan lidah saja tau.....hati2 bila megetuk keyboard, takut status yang kita up kan membuatkan orang lain terasa....ke korang sengaja biar orang tu terasa ??? jeng jeng jeng 
 
 
A'a !!! yang ni mesti korang pernah buat kan ?? kan kan kan...ngaku jangan tak ngaku. Aku ?? dulu zaman budak2 selalu buat begini. Biar kawan tu terasa....hehe jahatnya Tapi kan aku pun pernah juga kena camni tau....kurang asam betul.
Tak baik tau buat camni. Sian pulak aku tengok kucing ke-3 tu...huhu
 
 
 
 
 
Note : Jawapan untuk Daddy Ziyyad semalam......memang ada air terjun kat hutan tu dan sangat cantik tapi kita tak turun rendamkan kaki sebab air terjun tu ada nun di seberang. Tempat hubby aku berdiri tu depannya adalah gaung curam....seram juga bila tengok gaung yang dalam tu ... huhu
 
 
 
 

Comments

  1. Sebab itulah imam As-Sayfie kata lidah kita ini bak pedang yang tajam, kena jaga jgn sampai ada yg terluka..

    ReplyDelete
  2. tue la jgn sampai ada yang terluka

    ReplyDelete
  3. Thanks atas peringatan noks.

    Tak dpt jadi warrior dimedan perang, jadi keyboard warrior di laman sosial pon voley. Dah jumpa pon. Bagi aku utk org mcm ni...silence is the best reply to a fool...full stop!!

    ReplyDelete
  4. aku ni cepat terasa hati kalu ada yang mengata aku lebeh2. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Makasih mengingatkan Mia.. takut lukakan hati org sebab susah nanti mo minta maaf..InsyaAllah sllu jaga percakapan.. :)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kak mia sebab ingat mengingati....

    ReplyDelete
  7. Kadang2 yang pandai bercakap tu hanya nak mintak simpati kan Mia kan...sama2 la kita ingat mengingati sebab x semestinya ayat yang keluar tu mencerminkan sikap sebenar orang tu kan....i love u la Mia suka entry ni....mmmuah...Jumpa di KK hujung tahun ya...ko jadik tourist guide aku boleh?

    ReplyDelete
  8. Betul setuju... kena jaga pertuturan... agar tiada yg kecil hati... baik online... mahupun offline...

    ReplyDelete
  9. simbolik betul gambar cawan sumpik tu...tajamnya lidah sampai minum pun boleh buat cawan sumpik hehe....
    Takut jugakkan kalau org terluka tanpa kita sedar...Kalau okje ada buat salah tolonglah tegur tegurkan yeh Mia...kadang tu kita tak sedar sebenarnya

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a