Skip to main content

Kerana Mulut Badan Binasa

Assalamualaikum
 
 
Salam selasa korang...memandangkan Puan punya blog kekurangan idea minggu ni, tak tahu dah kenapa, mungkin sebab terlalu sibuk atau mungkin sebab anak-anak dah kembali ke sekolah, makanya idea tak juga muncul2. Puas memerah otak apa yang hendak dipost hari ni, semasa mandi, semasa driving, dalam lift....gitu gamaknya mencari idea hehe. Idea tak juga kunjung tiba.
 
Nak update pasal bola, aku tak minat bola pulak...nak update pasal anak2, takut orang jemu pulak...nak update pasal makanan, belum berkesempatan keluar JJCM lagi, tak kan nak update pasal telur goreng aku masak semalam...uppppsss kedapatan pulak lauk makan malam.... :P
 
Oleh yang demikian......makanya seperti biasa, pinjam ayat-ayat nasihat dari FB dan tepek kat sini.
 

 
Ni selalu aku ingatkan untuk diri aku...jaga2 lidah bila berkata..takut kerana sepotong ayat kita, membuatkan kita dibenci sepanjang masa.
Tapi bukan lidah saja tau.....hati2 bila megetuk keyboard, takut status yang kita up kan membuatkan orang lain terasa....ke korang sengaja biar orang tu terasa ??? jeng jeng jeng 
 
 
A'a !!! yang ni mesti korang pernah buat kan ?? kan kan kan...ngaku jangan tak ngaku. Aku ?? dulu zaman budak2 selalu buat begini. Biar kawan tu terasa....hehe jahatnya Tapi kan aku pun pernah juga kena camni tau....kurang asam betul.
Tak baik tau buat camni. Sian pulak aku tengok kucing ke-3 tu...huhu
 
 
 
 
 
Note : Jawapan untuk Daddy Ziyyad semalam......memang ada air terjun kat hutan tu dan sangat cantik tapi kita tak turun rendamkan kaki sebab air terjun tu ada nun di seberang. Tempat hubby aku berdiri tu depannya adalah gaung curam....seram juga bila tengok gaung yang dalam tu ... huhu
 
 
 
 

Comments

  1. Sebab itulah imam As-Sayfie kata lidah kita ini bak pedang yang tajam, kena jaga jgn sampai ada yg terluka..

    ReplyDelete
  2. tue la jgn sampai ada yang terluka

    ReplyDelete
  3. Thanks atas peringatan noks.

    Tak dpt jadi warrior dimedan perang, jadi keyboard warrior di laman sosial pon voley. Dah jumpa pon. Bagi aku utk org mcm ni...silence is the best reply to a fool...full stop!!

    ReplyDelete
  4. aku ni cepat terasa hati kalu ada yang mengata aku lebeh2. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Makasih mengingatkan Mia.. takut lukakan hati org sebab susah nanti mo minta maaf..InsyaAllah sllu jaga percakapan.. :)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kak mia sebab ingat mengingati....

    ReplyDelete
  7. Kadang2 yang pandai bercakap tu hanya nak mintak simpati kan Mia kan...sama2 la kita ingat mengingati sebab x semestinya ayat yang keluar tu mencerminkan sikap sebenar orang tu kan....i love u la Mia suka entry ni....mmmuah...Jumpa di KK hujung tahun ya...ko jadik tourist guide aku boleh?

    ReplyDelete
  8. Betul setuju... kena jaga pertuturan... agar tiada yg kecil hati... baik online... mahupun offline...

    ReplyDelete
  9. simbolik betul gambar cawan sumpik tu...tajamnya lidah sampai minum pun boleh buat cawan sumpik hehe....
    Takut jugakkan kalau org terluka tanpa kita sedar...Kalau okje ada buat salah tolonglah tegur tegurkan yeh Mia...kadang tu kita tak sedar sebenarnya

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang