Kerana Mulut Badan Binasa - Mia - Memories of Mine

Latest

Tuesday, June 17, 2014

Kerana Mulut Badan Binasa

Assalamualaikum
 
 
Salam selasa korang...memandangkan Puan punya blog kekurangan idea minggu ni, tak tahu dah kenapa, mungkin sebab terlalu sibuk atau mungkin sebab anak-anak dah kembali ke sekolah, makanya idea tak juga muncul2. Puas memerah otak apa yang hendak dipost hari ni, semasa mandi, semasa driving, dalam lift....gitu gamaknya mencari idea hehe. Idea tak juga kunjung tiba.
 
Nak update pasal bola, aku tak minat bola pulak...nak update pasal anak2, takut orang jemu pulak...nak update pasal makanan, belum berkesempatan keluar JJCM lagi, tak kan nak update pasal telur goreng aku masak semalam...uppppsss kedapatan pulak lauk makan malam.... :P
 
Oleh yang demikian......makanya seperti biasa, pinjam ayat-ayat nasihat dari FB dan tepek kat sini.
 

 
Ni selalu aku ingatkan untuk diri aku...jaga2 lidah bila berkata..takut kerana sepotong ayat kita, membuatkan kita dibenci sepanjang masa.
Tapi bukan lidah saja tau.....hati2 bila megetuk keyboard, takut status yang kita up kan membuatkan orang lain terasa....ke korang sengaja biar orang tu terasa ??? jeng jeng jeng 
 
 
A'a !!! yang ni mesti korang pernah buat kan ?? kan kan kan...ngaku jangan tak ngaku. Aku ?? dulu zaman budak2 selalu buat begini. Biar kawan tu terasa....hehe jahatnya Tapi kan aku pun pernah juga kena camni tau....kurang asam betul.
Tak baik tau buat camni. Sian pulak aku tengok kucing ke-3 tu...huhu
 
 
 
 
 
Note : Jawapan untuk Daddy Ziyyad semalam......memang ada air terjun kat hutan tu dan sangat cantik tapi kita tak turun rendamkan kaki sebab air terjun tu ada nun di seberang. Tempat hubby aku berdiri tu depannya adalah gaung curam....seram juga bila tengok gaung yang dalam tu ... huhu
 
 
 
 

11 comments:

  1. Sebab itulah imam As-Sayfie kata lidah kita ini bak pedang yang tajam, kena jaga jgn sampai ada yg terluka..

    ReplyDelete
  2. tue la jgn sampai ada yang terluka

    ReplyDelete
  3. Thanks atas peringatan noks.

    Tak dpt jadi warrior dimedan perang, jadi keyboard warrior di laman sosial pon voley. Dah jumpa pon. Bagi aku utk org mcm ni...silence is the best reply to a fool...full stop!!

    ReplyDelete
  4. aku ni cepat terasa hati kalu ada yang mengata aku lebeh2. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Makasih mengingatkan Mia.. takut lukakan hati org sebab susah nanti mo minta maaf..InsyaAllah sllu jaga percakapan.. :)

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kak mia sebab ingat mengingati....

    ReplyDelete
  7. Kadang2 yang pandai bercakap tu hanya nak mintak simpati kan Mia kan...sama2 la kita ingat mengingati sebab x semestinya ayat yang keluar tu mencerminkan sikap sebenar orang tu kan....i love u la Mia suka entry ni....mmmuah...Jumpa di KK hujung tahun ya...ko jadik tourist guide aku boleh?

    ReplyDelete
  8. Betul setuju... kena jaga pertuturan... agar tiada yg kecil hati... baik online... mahupun offline...

    ReplyDelete
  9. simbolik betul gambar cawan sumpik tu...tajamnya lidah sampai minum pun boleh buat cawan sumpik hehe....
    Takut jugakkan kalau org terluka tanpa kita sedar...Kalau okje ada buat salah tolonglah tegur tegurkan yeh Mia...kadang tu kita tak sedar sebenarnya

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!