Skip to main content

Dah 9 tahun rupanya

Assalamualaikum

Actually kalau ikutkan hati tak mo nak gembar gemburkan tarikh bersejarah aku dan hubby....biar kami saja yang tahu gitu...hehe Tapi disebabkan puannya ni punya blog untuk 'disimpan' memorinya.....tak salah rasanya aku kongsikan sedikit kisah suweeet kami di sini.... ahaks!

Tahun 2000 aku berkenalan dengan hubby hanya sebagai rakan biasa se universiti, itu pun sebab aku admire aka minat dengan kawannya...hehe Masa tu aku tak pandang pun dia. Lagipun dia ada hati dengan room mate aku dan mereka akhirnya berkapel gitu....:) So tak kisah dan tak ambik tahu pun pasal dia. 

Tapi dipendekkan cerita, tak tahu macam mana aku rapat dengan dia. Rapat sebagai teman bukan kekasih ye....kami sekepala gitu, semua yang aku minat, dia minat. Masa tu hubungan aku dengan kawan dia tu bermasalah, dialah tempat aku mengadu menghilangkan geram dan marah sebab kawan dia tu balik dengan ex-girlfriendnya dulu...huhu Hubungan dia dengan room mate aku tu pun ada masalah masa tu. Dan aku jugalah tempat dia mengadu masalah. 

Dipendekkan cerita lagi, aku break dengan kawan dia tu dan dia pula berpisah dengan room mate aku tu. Dan aku tak tahu masa bila kami terus menjadi rapat dan terus declare jadi GF dan BF.... hehe dan seterusnya disatukan menjadi pasangan yang halal pada 03 Jun 2005. Gitu kependekkan ceritanya. Jangan tanya macam mana reaksi room mate aku tu bila dapat tahu ex BF nya berkasih dengan room mate nya ni....korang boleh bayangkan sendiri. Kami tak gaduh cuma hubungan kami dingin sedikitlah. Tapi tu kisah lama, aku dah terputus hubungan dengan room mate aku tu. Last sekali aku dengar beritanya, dia dah berkahwin dan ada anak. Dia sendiri yang sms aku yang dia sudah bersalin anak yang pertama. Pastu memang lost contact.



Ni dia pasangan yang tak berapa suweeet tapi manis tu....hehe Aku dan hubby tak banyak gambar bersama tau. Kami tak suka bergambar berdua-duaan, tak tahu kenapa. Rasanya gambar berdua kami adalah beberapa keping...hehe ganjil kan :)
Dah 14 tahun kami kenal, dah 9 tahun kami tinggal sebumbung. Teman aku dikala suka dan duka. Teman ketawa dan juga gaduh. ahaks!



~~~For hubby love banyak2 dari Umi, Shumi, Shamzi dan Damia~~~





Comments

  1. Happy anniversary to both of you. Smoga kekal bahagian till jannah.

    Aku thn ni pon masuk 9 tahun.

    ReplyDelete
  2. Selamat ulangtahun perkahwinan Mia.
    9 tahun dah duduk sebumbung dan tidur sebantal, sedikit-sebanyak dah tahu kerenah masing-masing dan keserasian itu bertambah seri dgn 3 permata kurniaah Allah. Tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
  3. Hepi Anniversary Mia...moga Allah sentiasa memberkati dan melindungi Mia sekeluarga dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  4. alolooloooo suwittt... mcm cter drama tau... cinta bersegi2...

    btw, Happy 9th Anniversary... semoga kalian bahagia hingga ke Jannah, InsyaAllah...

    ReplyDelete
  5. Hepi anniversary mia..wah kesah korang mcm drama swasta kan..apaun semoga korang kekal bahagia hiinggalah keakhir hayat yer..

    ReplyDelete
  6. Hepy Anibersery Mia dan Hubby moga kekal bahagia hingga ke jannah...
    Comenya Mia.... serious..... manis sungguh Okje tengok...patut pun hubby terbabas dari teman mengadu jadi teman berkasih hehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...hepi anniversary yer...moga jodoh kekal hingga nyawa...:)

    ReplyDelete
  8. tahniah... moga kekal bahagia hgga ke syurga...

    ReplyDelete
  9. happy anniversary ye...date sama lah kite...cuma tahun berbeza..semoga cinta kekal hingga ke jannah..amin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa