Skip to main content

Dah 9 tahun rupanya

Assalamualaikum

Actually kalau ikutkan hati tak mo nak gembar gemburkan tarikh bersejarah aku dan hubby....biar kami saja yang tahu gitu...hehe Tapi disebabkan puannya ni punya blog untuk 'disimpan' memorinya.....tak salah rasanya aku kongsikan sedikit kisah suweeet kami di sini.... ahaks!

Tahun 2000 aku berkenalan dengan hubby hanya sebagai rakan biasa se universiti, itu pun sebab aku admire aka minat dengan kawannya...hehe Masa tu aku tak pandang pun dia. Lagipun dia ada hati dengan room mate aku dan mereka akhirnya berkapel gitu....:) So tak kisah dan tak ambik tahu pun pasal dia. 

Tapi dipendekkan cerita, tak tahu macam mana aku rapat dengan dia. Rapat sebagai teman bukan kekasih ye....kami sekepala gitu, semua yang aku minat, dia minat. Masa tu hubungan aku dengan kawan dia tu bermasalah, dialah tempat aku mengadu menghilangkan geram dan marah sebab kawan dia tu balik dengan ex-girlfriendnya dulu...huhu Hubungan dia dengan room mate aku tu pun ada masalah masa tu. Dan aku jugalah tempat dia mengadu masalah. 

Dipendekkan cerita lagi, aku break dengan kawan dia tu dan dia pula berpisah dengan room mate aku tu. Dan aku tak tahu masa bila kami terus menjadi rapat dan terus declare jadi GF dan BF.... hehe dan seterusnya disatukan menjadi pasangan yang halal pada 03 Jun 2005. Gitu kependekkan ceritanya. Jangan tanya macam mana reaksi room mate aku tu bila dapat tahu ex BF nya berkasih dengan room mate nya ni....korang boleh bayangkan sendiri. Kami tak gaduh cuma hubungan kami dingin sedikitlah. Tapi tu kisah lama, aku dah terputus hubungan dengan room mate aku tu. Last sekali aku dengar beritanya, dia dah berkahwin dan ada anak. Dia sendiri yang sms aku yang dia sudah bersalin anak yang pertama. Pastu memang lost contact.



Ni dia pasangan yang tak berapa suweeet tapi manis tu....hehe Aku dan hubby tak banyak gambar bersama tau. Kami tak suka bergambar berdua-duaan, tak tahu kenapa. Rasanya gambar berdua kami adalah beberapa keping...hehe ganjil kan :)
Dah 14 tahun kami kenal, dah 9 tahun kami tinggal sebumbung. Teman aku dikala suka dan duka. Teman ketawa dan juga gaduh. ahaks!



~~~For hubby love banyak2 dari Umi, Shumi, Shamzi dan Damia~~~





Comments

  1. Happy anniversary to both of you. Smoga kekal bahagian till jannah.

    Aku thn ni pon masuk 9 tahun.

    ReplyDelete
  2. Selamat ulangtahun perkahwinan Mia.
    9 tahun dah duduk sebumbung dan tidur sebantal, sedikit-sebanyak dah tahu kerenah masing-masing dan keserasian itu bertambah seri dgn 3 permata kurniaah Allah. Tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
  3. Hepi Anniversary Mia...moga Allah sentiasa memberkati dan melindungi Mia sekeluarga dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  4. alolooloooo suwittt... mcm cter drama tau... cinta bersegi2...

    btw, Happy 9th Anniversary... semoga kalian bahagia hingga ke Jannah, InsyaAllah...

    ReplyDelete
  5. Hepi anniversary mia..wah kesah korang mcm drama swasta kan..apaun semoga korang kekal bahagia hiinggalah keakhir hayat yer..

    ReplyDelete
  6. Hepy Anibersery Mia dan Hubby moga kekal bahagia hingga ke jannah...
    Comenya Mia.... serious..... manis sungguh Okje tengok...patut pun hubby terbabas dari teman mengadu jadi teman berkasih hehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...hepi anniversary yer...moga jodoh kekal hingga nyawa...:)

    ReplyDelete
  8. tahniah... moga kekal bahagia hgga ke syurga...

    ReplyDelete
  9. happy anniversary ye...date sama lah kite...cuma tahun berbeza..semoga cinta kekal hingga ke jannah..amin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang