Skip to main content

Aku minat bola ke ??

Assalamualaikum

Aku minat bola ke ?? rasanya tak. Peraturan main bola pun aku tak tahu, yang aku tahu sepak bola, pass bola kat kawan, lepas tu cuba golll kan. Gitu je kan. :P
 
Tapi kadang-kadang tu aku tengok juga perlawanan bola ni. Tapi tengok apa tournament lah. Kalau yang liga2 English atau pun yang liga Malaysia tu aku tak berapa nak minat tengok. Cuma kejohanan2 tertentu je aku tengok. Cam hari tu, bila ye, yang kita dapat Public Holiday sebab Malaysia kalahkan Indonesia tu. Piala apa suda tu ye ?? dah lupa pulak. Yang tu aku tengok tau...hehe bestnya lepas tu dapat free cuti pula :)
 
Dan Piala Dunia ni...yang ni memang tengok jugalah tapi bukan semua perlawanan lah. Kalau timing bertepatan memang tengok juga cam perlawanan awal pagi tadi....sapa ada tonton ?? Brazil vs Croatia ?? Brazil menang 3 -1 tau. Senyum memanjanglah fan Brazil tu.
 
 
Tepat ramalan Tok Bomoh .... kihkihkih. Lawaklah pict ni, nampak kawan2 postkan kat Facebook. Tak pasal2 glemer Tok Bomoh ni.


Hubby aku memang minat bola. Dulu selalu juga main bola dengan kawan-kawannya sampai badannya yang comel tu turun beberapa kilo. Tapi tu masa dia bertugas di Kudat, zaman kekononnya bujang tapi tak bujang (kitaorang kan tinggal asing2 masa tu sebab tugas punya pasal). Tapi bila balik KK dan kerja sini, hubby dah jarang dan tak pernah sempat lagi main bola. Bukan aku tak suruh ye, dia yang malas nak keluar. Dia kata lebih baik layan anak2 dan bini upppsss kat rumah. hehe
Sekarang badan dia naik. Tak tahu macam mana nak turunkan balik.
Tapi hubby main bola juga kat rumah. Lawan dengan liga English lagi tu...hehe


Ni peneman hubby. Duduk je menghadap tv tu. Sekarang ilmunya dah diturunkan ke Shumi pulak..huhu



Note : Aku sampai sekarang tak paham makna Off Side tu.....kata hubby pemain mendahului bola...issh tak paham aku.
 


 

Comments

  1. laki ku salahkan aku dia buncit x dpt main bola.. biar x main bola pun..layan anak main pun malas..

    ReplyDelete
  2. bola oh bola lebih baik tidooooooo

    ReplyDelete
  3. ha ha ha...aku lagilah tak faham mia...

    ReplyDelete
  4. Okje mmg tak minat bola.... hubby pun nampaknya mcm kurang minat....biasa biasa aje...Nampak mcm buat buat minat jer kalau tengok dengan abah dia tu hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc