Skip to main content

Bila tak dapat tidur

Assalamualaikum

Dua tiga hari aku selalu jak tidur lewat
Tak dapat nak lelapkan mata...bukan sebab ada masalah ke apa
Cuaca kat KK ni bila malam hari lebih kurang jak dengan siang hari..panas
Badan melekit sebab berpeluh. Selagi mata tak ngantuk selagi tu lah aku malas nak 
baringkan badan. Tak selesa bila berpeluh-peluh.
Tak kan lah pula nak mandi tengah2 malam buta, nak cari penyakit ke apa ??

Jangan tanya kenapa tak on kan air-con ??
Rumah aku, aku tak pasang air-con sebab aku tak suruh hubby pasang.
Hari tu beria-ia hubby nak pasang air-con tapi aku tak nak.
Bukannya apa, bila duduk dalam air-con ni walaupun semalam jak, kulit aku memang cepat kering, Pastu bibir mulalah mengelupas kulitnya, bila sapu gincu terus jadi 'bida' sebab kalernya tersangkut2 kat kulit kering tu. Sebab tu aku tak suka ber air-con. Cukup lah kipas syiling dan kipas meja tu.

Bila tak dapat tidur tu mulalah aku terpikir2 nak buat apa....
Nak tengok tv, rancangan tak best pulak, ASTRO tiap hari makin mahal bilnya tapi 
siaran tu juga diulang-ulang berpuluh kali. Ni kalau ASTRO baca ni, dengarlah teguran pelanggan mu ini......Jangan sampai customer cabut lari tau...kitaorang tengok berbayar bukannya free. huhu
Nak baca novel terasa malas pula nak menghayati dalam keadaan bilik yang cam sauna ni.
Aku kalau baca novel mesti dalam keadaan yang selesa barulah dapat memahami dan menghayati cerita tu :D
Nak kemas2 dapur, malas dah nak bergerak-gerak....tambah melekit badan. 
Semua pun serba tak kena.....




Image from Google 

Tak kan nak kira kambing biri2 pulak.huhu









Note : Tapi kan lepas tulis post ni, terus tertidur....hehehe Terima kasihlah sebab baca cerita kosong ku ini :P
Extra Note : Alhamdulillah, hujan sudah mula turun semalam....:D




Comments

  1. malam2 memang berbungkus tidurnya mia, sejuk mengelatuk, kalau tak bukak aircond budak sorang tu tak boleh tidur.... gelisah jer... nak beraircond tak kira hujan, tak kira panas, tak kira petir berdentum...adoiii, taulah lahir dalam aircond kann?

    ReplyDelete
  2. tido dlm peluh bukan makin selesa tp bgn dlm keadaan penat sbb tido x tenang kan...

    ReplyDelete
  3. mcm mr bean lak kira kambing..heheh...aku sll tak lena tido bila otak dok berputar berpikir...kalau tak byk fikir senang jer tidunya..

    ReplyDelete
  4. Bila time mlm panas memg xla nak tido kan..rse xselesa...bile xleh tido mcm.mcm kite pikir nak buat

    ReplyDelete
  5. Kasi pasang air cond sekarang.!.... mau on ke tak itu belakang kira yg penting sudah ada air cond Hehe....
    Mia statement bawah tu mula mula okje salah baca...ingatkan nak kumpul kambing! hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a