Skip to main content

Projek Mural Sekolah

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Selamat hari minggu semua!

Hari ni baru dapat jenguk blog. 
Semalam agak ke bz an sedikit sebab nak jaga 3 beradik tu...hehe
Hubby ke sekolah pagi dan tengahari baru balik sebab ada kerja nak dibuat di sekolah.

Dia nak siapkan lukisan mural di dinding sekolah tempat dia mengajar tu.
Projek ni nak kena siapkan dalam minggu depan kata hubby. itu yang terpaksa juga ke sekolah walaupun hari sabtu.

Kata hubby, last minute baru dia dapat tugasan ni. Dah tu terpaksa nak siapkan cepat pula.
Arahan orang atasan katanya. Walaupun agak tergesa-gesa, terpaksa jugalah terima. Dah namanya kerja kan. 




Lukisan mural yang hubby lukis kat dinding sekolahnya.
Kata hubby, kejanya cuma melukis semua gambar pemandangan tu dan rakan-rakannya yang lain tolong warnakan.
in sha Allah dalam minggu depan siaplah projek mural tu.

Nasib baik hubby cepat abiskan semua lukisan tu semua, sebab sebelah petangnya hujan dah turun.
Tengo je lah awan hitam dan bekas air di halaman sekolah tu.
Seminggu ni KK dan kawasan sekitarnya memang hujan sahaja.
Dengar berita sebab tempias taufan yang melanda negara China baru-baru ni.



Note : Lusa dah nak Raya Haji......balik kampung ke? hati-hati dalam perjalanan....semoga selamat sampai ke destinasi ye :D

Comments

  1. Salam mia,
    Nampak cantik lukisan mural tuh..mmg bersenilah kan sbb hubby mia kan pandai bab2 nie kan..:)
    hujan yer kat sana..ingatkan tempias yg taufan besar kat india tuh..

    ReplyDelete
  2. cantik..:)

    selamt brcuti kak mia..:)

    ReplyDelete
  3. Cantik. Mmang ur hubby pandai kerja seni ni kan. Ha kalau ujan manjang mmg tak best nak buat krja apa pun. Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
  4. cun gak mural tu. selamat hari raya haji dari BBL ya kak mia

    ReplyDelete
  5. Great job! kalau sy, mmg fail bab melukis. org lidi pun bingkuk2! hahahahah.. Selamat hari raya haji to Mia and family..

    ReplyDelete
  6. wah! cantik nya lukisan mural tu... mmg kreatif lah Mia...
    erm! kami raya di LD jak...sbb cuti 1 hari jak..huhu

    ReplyDelete
  7. tangan seni rupanya hubby mia ni..cantik

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc