Skip to main content

Projek Mural Sekolah

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!

Selamat hari minggu semua!

Hari ni baru dapat jenguk blog. 
Semalam agak ke bz an sedikit sebab nak jaga 3 beradik tu...hehe
Hubby ke sekolah pagi dan tengahari baru balik sebab ada kerja nak dibuat di sekolah.

Dia nak siapkan lukisan mural di dinding sekolah tempat dia mengajar tu.
Projek ni nak kena siapkan dalam minggu depan kata hubby. itu yang terpaksa juga ke sekolah walaupun hari sabtu.

Kata hubby, last minute baru dia dapat tugasan ni. Dah tu terpaksa nak siapkan cepat pula.
Arahan orang atasan katanya. Walaupun agak tergesa-gesa, terpaksa jugalah terima. Dah namanya kerja kan. 




Lukisan mural yang hubby lukis kat dinding sekolahnya.
Kata hubby, kejanya cuma melukis semua gambar pemandangan tu dan rakan-rakannya yang lain tolong warnakan.
in sha Allah dalam minggu depan siaplah projek mural tu.

Nasib baik hubby cepat abiskan semua lukisan tu semua, sebab sebelah petangnya hujan dah turun.
Tengo je lah awan hitam dan bekas air di halaman sekolah tu.
Seminggu ni KK dan kawasan sekitarnya memang hujan sahaja.
Dengar berita sebab tempias taufan yang melanda negara China baru-baru ni.



Note : Lusa dah nak Raya Haji......balik kampung ke? hati-hati dalam perjalanan....semoga selamat sampai ke destinasi ye :D

Comments

  1. Salam mia,
    Nampak cantik lukisan mural tuh..mmg bersenilah kan sbb hubby mia kan pandai bab2 nie kan..:)
    hujan yer kat sana..ingatkan tempias yg taufan besar kat india tuh..

    ReplyDelete
  2. cantik..:)

    selamt brcuti kak mia..:)

    ReplyDelete
  3. Cantik. Mmang ur hubby pandai kerja seni ni kan. Ha kalau ujan manjang mmg tak best nak buat krja apa pun. Selamat Hari Raya.

    ReplyDelete
  4. cun gak mural tu. selamat hari raya haji dari BBL ya kak mia

    ReplyDelete
  5. Great job! kalau sy, mmg fail bab melukis. org lidi pun bingkuk2! hahahahah.. Selamat hari raya haji to Mia and family..

    ReplyDelete
  6. wah! cantik nya lukisan mural tu... mmg kreatif lah Mia...
    erm! kami raya di LD jak...sbb cuti 1 hari jak..huhu

    ReplyDelete
  7. tangan seni rupanya hubby mia ni..cantik

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa