Skip to main content

Program Affiliate

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Korang semua memang dah tahu kan apa itu program Affiliates. Rata-rata semua blogger pun mengikuti program ni, untuk menambahkan pendapatan katanya...

Walaupun agak susah untuk mendapatkan jualan daripada link yang korang pamerkan tu sebab terpaksa bersaing dengan bloggers2 di luar sana, tak da salahnya kan, tempek jak link dan banner tu di blog anda. Mana tahulah kan, kalau rezeki dan kena caranya boleh masyuukk juga tu. 

Blog ni ada juga mendaftar dalam program Affiliates ni. Antaranya:-















Pendaftaran untuk program affiliates ni semuanya adalah percuma. Jika ada jualan yang masuk melalui link anda, pihak penjual akan membayar komisyen seperti yang telah ditetapkan. 

Rasanya baru 2 bulan blog ni mengikuti program affiliate ni, jadi belum ada pulangan lagi. Kena sabar saja sebab ada beratus2 affiliate di luar sana. Kata orang rezeki tak ke mana kan. Tapi dah ramai refer melalui link di blog ni cuma belum ada yang berminat untuk membeli rasanya. 

Amacam korang terasa nak join program affiliate ni ? mudah sahaja, klik jak link yang ada di atas tu dan daftar......:D

Comments

  1. wah! bagus plak program ni kan Mia..mcm mo join juga ni..hehe..
    TQ info:)

    ReplyDelete
  2. Ohhh...baru perasanlah Mia...tak pe ke bersaing ngan Nuffnang tu Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya x okje sbb dah lama simpan link ni, nuffnang ttp status gliterrati dan masih dpt BE...hehe

      Delete
  3. dah join tp tak thu nak guna..haha

    ReplyDelete
  4. Salam dear..selamat petang..x salah kalau kita mencuba kan..mana tahu rezeki

    ReplyDelete
  5. Moga murah rezeki. I selalu nak buat, tapi tak buat2. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang