Skip to main content

Program Affiliate

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia !

Korang semua memang dah tahu kan apa itu program Affiliates. Rata-rata semua blogger pun mengikuti program ni, untuk menambahkan pendapatan katanya...

Walaupun agak susah untuk mendapatkan jualan daripada link yang korang pamerkan tu sebab terpaksa bersaing dengan bloggers2 di luar sana, tak da salahnya kan, tempek jak link dan banner tu di blog anda. Mana tahulah kan, kalau rezeki dan kena caranya boleh masyuukk juga tu. 

Blog ni ada juga mendaftar dalam program Affiliates ni. Antaranya:-















Pendaftaran untuk program affiliates ni semuanya adalah percuma. Jika ada jualan yang masuk melalui link anda, pihak penjual akan membayar komisyen seperti yang telah ditetapkan. 

Rasanya baru 2 bulan blog ni mengikuti program affiliate ni, jadi belum ada pulangan lagi. Kena sabar saja sebab ada beratus2 affiliate di luar sana. Kata orang rezeki tak ke mana kan. Tapi dah ramai refer melalui link di blog ni cuma belum ada yang berminat untuk membeli rasanya. 

Amacam korang terasa nak join program affiliate ni ? mudah sahaja, klik jak link yang ada di atas tu dan daftar......:D

Comments

  1. wah! bagus plak program ni kan Mia..mcm mo join juga ni..hehe..
    TQ info:)

    ReplyDelete
  2. Ohhh...baru perasanlah Mia...tak pe ke bersaing ngan Nuffnang tu Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya x okje sbb dah lama simpan link ni, nuffnang ttp status gliterrati dan masih dpt BE...hehe

      Delete
  3. dah join tp tak thu nak guna..haha

    ReplyDelete
  4. Salam dear..selamat petang..x salah kalau kita mencuba kan..mana tahu rezeki

    ReplyDelete
  5. Moga murah rezeki. I selalu nak buat, tapi tak buat2. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a