Skip to main content

Hepi Birthday - Shamzi !

Assalamualaikum

Semalam 30 June 2013, genap usia anak aku yang kedua, Shamzi Dzukifly yang ke-5 tahun.....Selamat hari jadi Shamzi, semoga menjadi anak yang soleh dan berguna.....amin

Sambutan harijadi ringkas jak, buat kat kampung sebab mak long Shamzi yang beria-ia sangat buat majlis ni.....terima kasih lah bebanyak untuk kakak aku seorang tu....kami sampai di kampung dia dah siap masak.....masak yang simple2 jak tapi sedap......


 

Kek Shamzi last minit tempah....Kek Blueberry Fresh Cream....walaupun rupanya tak berapa menarik tapi rasanya dia memang terbaeekkk.....sedap...murah lagi tu, sekilo RM40 ringgit jak....kalau beli kat kedai bakery biasa, setengah kilo dorang dah caj dekat RM50...rasa biasa saja pun...


Antara hidangan simple hari tu, nasi beriani, kari ayam dan sayur campur....hubby makan sampai tak tengo orang...sedap katanya...hehe




Note : belum sempat belikan hadiah untuk Shamzi....minggu lalu agak sibuk sedikit...tengah pikir apa nak belikan untuk dia ni....(^_^)


Comments

  1. Happy birthday anakanda Shamzi... Mia rasa tak bagaikan baru aje melahirkan tahu-tahu dah bijak dan dah 5 tahun pun.

    ReplyDelete
  2. Dah besar dahhh. Hp besday shamzi ♥

    ReplyDelete
  3. HAppy besday Shamzi...wah dh 5 thn....best yer tgk kek...meriahhh :)

    ReplyDelete
  4. Happy buffday to ur starring. starring sy bln 10 baru 5thn. next week c sumandak blow candle yg ke 3thn. Rindu pula time dorang baby. :)

    ReplyDelete
  5. Hepi besday Shamzi, moga menjadi anak yg soleh berjaya dunia & akhirat..

    ReplyDelete
  6. hepi bufday shamzi, moga jd anak yg soleh, sihat sentiasa dan berjaya dunia akhirat ye.

    ReplyDelete
  7. sampaikan ucapan buat selamat hari lahir buat Shamzi, eeemm...makanan yg sedap..suka kalau ada yg rajin buatkan haaa

    ReplyDelete
  8. Hepy Bezday Shamzi.....dah habis ke belum kek tu Mia

    ReplyDelete
  9. Hepi besday shamzi...besday shamzi sama ngan auntie lah..heheh

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang