Skip to main content

SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Assalamualaikum

Bulan ni nak join segmen simple dari blog si hazwan  ni......tak kenal ?? alaaa tuan punya blog liku-liku kehidupan tu......segmen dia amatlah mudah




Ikut ja syarat2 cam di bawah ni ;-

1. Mesti followers blog dia ( dah lama dah follow...hehe)
2. Like page facebook hazwanhairy.com
3. Like page penaja I LOVE BLOGGING
4. Letak tajuk cam di atas "SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY"
5. Tempek header cam di atas juga..
6. Kemudian linkkan entry ke post entry segmen dia....


Senang kan.....dan ada satu syarat lagi (tak tulis pun takpe kata si hazwan..hehe), buatlah cerita pasal blog ni....

Saya suka blog ni sebab tuannya amatlah ramah tamah.......tu jak yang dapat tulis dasar pemalas hehe
So apalagi, mari beramai2 join....

Tarikh tutup : 25/04/2013

Comments

  1. slmt bersegmen nyer

    ReplyDelete
  2. terima kasih kak sebab sudi support segmen hery ni..all the best ok ;-)

    ReplyDelete
  3. dr segmen yg sama
    good luck
    done follow

    http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/segmen-seminggu-blog-hazwanhairy.html

    ReplyDelete
  4. selamat bersegmen mia and all the best... ^_^

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...
    Diana dtg dr segmen yg sama...so, Diana dah follow & bw blog Mia...Diana harap2, lps ni kite dpt tuka2 pendapat...nnt Mia bw, tgglkan jejak & follow blog Diana k! salam ukhuwah fillah! =) wassalam

    http://puterinoralyadianazulkiffli.blogspot.com/2013/04/segmen-seminggu-blog-hazwanhairy.htm

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan ๐Ÿ˜‚ Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri ๐Ÿ˜œ selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak ๐Ÿคญ Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli ๐Ÿ˜…) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur ๐Ÿ˜‚ ni pertama kali kmia siang