Skip to main content

Happy CNY

Assalamualaikum

Yeh Yeh Yeh !!! cuti 4 hari.....anak dan hubby cuti seminggu sebab sekolah dorang dan buat kelas ganti hari tu...jadi dapatlah bercuti seminggu....saya tak boleh ambil extra leave sebab ramai staff chinese yang cuti......tak palah kan, bagi peluang kat dorang, hari raya nanti saya cuti puas2......hehe

Hari ni duduk kat rumah jak sebab malas nak keluar, lagipun cuaca tak mengizinkan, dari pagi tadi hujan jak.....walaupun tak lebat tapi disebabkan keadaan yang berangin sejuk membuatkan kami anak beranak lebih selesa bersantai di rumah....Saya sekarang ni dah terpikir2 apa nak dibuat cuti ni.......besok actually dah ada program.....dah dirancang sebulan yang lalu......nanti akan di share... =D

Ok besok dah ada program, ada 2 hari cuti lagi.....bukannya tak nak rehat di rumah sahaja tapi saya kan kerja, hubby pun kerja, jadi masa cuti ni sahaja dapat bawa anak berjalan2 keluar......jadi saya pun dengan cepat surf internet cari mana2 resort yang berdekatan.....cari punya cari dapatlah satu yang belum pernah pegi lagi.....dekat jak dengan area KK....harganya pun berpatutan......discuss dengan hubby sekejap, pastu terus call nak book.....Nasib baik ada bilik lagi untuk isnin ni...tu pun tinggal 1, bagi nama dan no pon dengan reservation tu...ok konpem...hari isnin ni pegi sana......di mana ? tunggu nanti akan di sharekan....hehe

Happy Holiday & CNY......... (^___^)




Comments

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa