Skip to main content

Coklat Ding Dang

Assalamualaikum
Selamat Hari isnin.....2 hari tak jengah blog disebabkan line internet yang amat bermasalah......semua keja pun terbantut (kejalah sangat, padahal nak update blog dan blogwalking je pun)...nyampah betul....
Ha'a...tipulah kalau sapa2 yang tak kenal benda di bawah ni.....dulu saya bukan main teruja lagi kalau dapat kotak cap kucing ala-ala rupa Doraemon ni....berdebar2 nak buka dalam dia, apalah konon hadiah mainan dalam dia tu....padahal mainan dalam dia bukannya ada apa pun...kecik jak...tapi eksaited yang lebih.....pastu coklat dia tak makan pun sebab dah lemau.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tapi kotak ni tetap jadi kegilaan anak2 saya...pegi kedai mesti nak kotak ni...saya dah bagitahu dorang dalam dia bukannya best pun (sebab ada pengalaman...hehe) tapi disebabkan tahap keterujaan dorang nak tahu apa benda dalam kotak tu, saya belikan jugalah....siann...dan seperti Uminya juga, suda buka, tengo dalam...belek2 sekejap pastu tinggalkan gitu saja...
Hari tu beli Coklat Ding Dang, tengo2 bungkusan dia dah tukar baru....kalau dulu kaler kotak dia biru dan kotak dia kecik sikit....sekarang dah tukar kaler merah dan besar sikit....tapi muka kucing tu tetap ada....


Bestnya zaman kanak2 dulu kan...(^___^).....(sedang ambik mood untuk keja di pagi isnin ni)


Comments

  1. terus teringat iklan tora datang lagi o mia baca post ko ni..
    Tora datang lagi!

    ReplyDelete
  2. wujud lg yer skang..igt zmn dlu2 je..rupanya penangan dier smpi zmn skng..hebat btol ding dang nih..

    ReplyDelete
  3. sama la mcm anak2 sy.. suka minta beli "mainan kotak" sbb excited mau tau apa mainan d dlm. Pdhal yg teda2 pnya mainan. huhuuh.. Owhh.. packaging baru sdh ding dang. heheheh..

    ReplyDelete
  4. anak2 kak zu suka beli keropok barbie sbb dalam dia ada benda2 yg feminin skit mcm subang,getah rambut atau cincin..gegirl ler katakan...

    ReplyDelete
  5. Famous tu dulu2...Masi ada lagi smp skrg kan...Kotak baru sdh kan...

    ReplyDelete
  6. Dulu kecik2 feveret ni cekelat ding dang nih

    ReplyDelete
  7. pek baru nmpknye tu... dulu biru pekat

    ReplyDelete
  8. Yg dikejar bukan coklat tapi mainan dalam kotak tu.

    ReplyDelete
  9. Terus teringat jaman kanak² ☺☺

    ReplyDelete
  10. kotak je lebih...isi dlm tak grand la sgt

    ReplyDelete
  11. ekekek kenangan zaman sekolah nie .. bestnyaaa ;)

    ReplyDelete
  12. igt zaman kanak2 rebina dlu..
    50 sen aje kan..
    rela x banjer time rehat sekolah nk beli dingdang, teruja nk tgk menan ape dpt.. hihihi

    ReplyDelete
  13. owh.. rupa baru ni kan... comel & ceria...

    salam pkenalan juga dari lya ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang