Coklat Ding Dang - Mia - Memories of Mine

Latest

Monday, January 21, 2013

Coklat Ding Dang

Assalamualaikum
Selamat Hari isnin.....2 hari tak jengah blog disebabkan line internet yang amat bermasalah......semua keja pun terbantut (kejalah sangat, padahal nak update blog dan blogwalking je pun)...nyampah betul....
Ha'a...tipulah kalau sapa2 yang tak kenal benda di bawah ni.....dulu saya bukan main teruja lagi kalau dapat kotak cap kucing ala-ala rupa Doraemon ni....berdebar2 nak buka dalam dia, apalah konon hadiah mainan dalam dia tu....padahal mainan dalam dia bukannya ada apa pun...kecik jak...tapi eksaited yang lebih.....pastu coklat dia tak makan pun sebab dah lemau.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tapi kotak ni tetap jadi kegilaan anak2 saya...pegi kedai mesti nak kotak ni...saya dah bagitahu dorang dalam dia bukannya best pun (sebab ada pengalaman...hehe) tapi disebabkan tahap keterujaan dorang nak tahu apa benda dalam kotak tu, saya belikan jugalah....siann...dan seperti Uminya juga, suda buka, tengo dalam...belek2 sekejap pastu tinggalkan gitu saja...
Hari tu beli Coklat Ding Dang, tengo2 bungkusan dia dah tukar baru....kalau dulu kaler kotak dia biru dan kotak dia kecik sikit....sekarang dah tukar kaler merah dan besar sikit....tapi muka kucing tu tetap ada....


Bestnya zaman kanak2 dulu kan...(^___^).....(sedang ambik mood untuk keja di pagi isnin ni)


15 comments:

  1. terus teringat iklan tora datang lagi o mia baca post ko ni..
    Tora datang lagi!

    ReplyDelete
  2. wujud lg yer skang..igt zmn dlu2 je..rupanya penangan dier smpi zmn skng..hebat btol ding dang nih..

    ReplyDelete
  3. sama la mcm anak2 sy.. suka minta beli "mainan kotak" sbb excited mau tau apa mainan d dlm. Pdhal yg teda2 pnya mainan. huhuuh.. Owhh.. packaging baru sdh ding dang. heheheh..

    ReplyDelete
  4. anak2 kak zu suka beli keropok barbie sbb dalam dia ada benda2 yg feminin skit mcm subang,getah rambut atau cincin..gegirl ler katakan...

    ReplyDelete
  5. Famous tu dulu2...Masi ada lagi smp skrg kan...Kotak baru sdh kan...

    ReplyDelete
  6. Dulu kecik2 feveret ni cekelat ding dang nih

    ReplyDelete
  7. pek baru nmpknye tu... dulu biru pekat

    ReplyDelete
  8. Yg dikejar bukan coklat tapi mainan dalam kotak tu.

    ReplyDelete
  9. Terus teringat jaman kanak² ☺☺

    ReplyDelete
  10. kotak je lebih...isi dlm tak grand la sgt

    ReplyDelete
  11. ekekek kenangan zaman sekolah nie .. bestnyaaa ;)

    ReplyDelete
  12. igt zaman kanak2 rebina dlu..
    50 sen aje kan..
    rela x banjer time rehat sekolah nk beli dingdang, teruja nk tgk menan ape dpt.. hihihi

    ReplyDelete
  13. owh.. rupa baru ni kan... comel & ceria...

    salam pkenalan juga dari lya ;-)

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!