Skip to main content

Coklat Ding Dang

Assalamualaikum
Selamat Hari isnin.....2 hari tak jengah blog disebabkan line internet yang amat bermasalah......semua keja pun terbantut (kejalah sangat, padahal nak update blog dan blogwalking je pun)...nyampah betul....
Ha'a...tipulah kalau sapa2 yang tak kenal benda di bawah ni.....dulu saya bukan main teruja lagi kalau dapat kotak cap kucing ala-ala rupa Doraemon ni....berdebar2 nak buka dalam dia, apalah konon hadiah mainan dalam dia tu....padahal mainan dalam dia bukannya ada apa pun...kecik jak...tapi eksaited yang lebih.....pastu coklat dia tak makan pun sebab dah lemau.....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tapi kotak ni tetap jadi kegilaan anak2 saya...pegi kedai mesti nak kotak ni...saya dah bagitahu dorang dalam dia bukannya best pun (sebab ada pengalaman...hehe) tapi disebabkan tahap keterujaan dorang nak tahu apa benda dalam kotak tu, saya belikan jugalah....siann...dan seperti Uminya juga, suda buka, tengo dalam...belek2 sekejap pastu tinggalkan gitu saja...
Hari tu beli Coklat Ding Dang, tengo2 bungkusan dia dah tukar baru....kalau dulu kaler kotak dia biru dan kotak dia kecik sikit....sekarang dah tukar kaler merah dan besar sikit....tapi muka kucing tu tetap ada....


Bestnya zaman kanak2 dulu kan...(^___^).....(sedang ambik mood untuk keja di pagi isnin ni)


Comments

  1. terus teringat iklan tora datang lagi o mia baca post ko ni..
    Tora datang lagi!

    ReplyDelete
  2. wujud lg yer skang..igt zmn dlu2 je..rupanya penangan dier smpi zmn skng..hebat btol ding dang nih..

    ReplyDelete
  3. sama la mcm anak2 sy.. suka minta beli "mainan kotak" sbb excited mau tau apa mainan d dlm. Pdhal yg teda2 pnya mainan. huhuuh.. Owhh.. packaging baru sdh ding dang. heheheh..

    ReplyDelete
  4. anak2 kak zu suka beli keropok barbie sbb dalam dia ada benda2 yg feminin skit mcm subang,getah rambut atau cincin..gegirl ler katakan...

    ReplyDelete
  5. Famous tu dulu2...Masi ada lagi smp skrg kan...Kotak baru sdh kan...

    ReplyDelete
  6. Dulu kecik2 feveret ni cekelat ding dang nih

    ReplyDelete
  7. pek baru nmpknye tu... dulu biru pekat

    ReplyDelete
  8. Yg dikejar bukan coklat tapi mainan dalam kotak tu.

    ReplyDelete
  9. Terus teringat jaman kanak² ☺☺

    ReplyDelete
  10. kotak je lebih...isi dlm tak grand la sgt

    ReplyDelete
  11. ekekek kenangan zaman sekolah nie .. bestnyaaa ;)

    ReplyDelete
  12. igt zaman kanak2 rebina dlu..
    50 sen aje kan..
    rela x banjer time rehat sekolah nk beli dingdang, teruja nk tgk menan ape dpt.. hihihi

    ReplyDelete
  13. owh.. rupa baru ni kan... comel & ceria...

    salam pkenalan juga dari lya ;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a