Skip to main content

Malam Arabian....

Assalamualaikum......
^
^
^
Lamanya menyepi dari dunia blog...cehh baru berapa hari saja pun bukan apa terlampau sibuk dan ada beberapa program yang mo diikut...program apa ?? program makan-makan.....hehe...rabu yang lalu pegi dinner majlis mama mentua yang akan bersara tahun ni....tema Arabian Night, tapi macam tidak berapa Arabian lah pulak....tidak sempat cari baju yang sesuai jadi rembat sajalah jubah dalam almari tu.....
pastu hari jumaat attend company dinner di Royal Chulan, KL....wahh jauh juga mengattend dinner ni ye....hehe, company tanggung semua kos jadi rugi kalau tidak attend.....
Sebelum cerita pasal company dinner tu layan dulu gambar2 yang sempat disnap masa dinner mama mentua saya tu.....
*
*
*
Baru sampai hotel, gambar2 dululah....

*
*
*
Acara karpet yang tidak berapa merah...hehe
*
*
*
Majlis malam tu...

*
*
*

Tema malam tu...

*
*
*

Hubby dan Shumi....

*
*
*

Hubby dan Shamzi

*
*
*

Shumi siap bersimpuh lagi....ni kes boring sebab ucapan yang terlalu meleret2....hehe

*
*
*

Dinner abis dah...mama mentua dapat banyak gift...Shumi dan Shamzi tolong pegangkan saja...



Selamat menyambut Awal Muharam esok.......cuti lagi...hehe

Comments

  1. waaa best nya kena kasi terbang jauh utk annual dinner. bila la mau merasa annual dinner company ni.. sdh 7 thn sini tp tida pernah ada annual dinner. mau ckp company kecil tida jg.. public listed. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Jubah sudah okay tinggal make up dan aksesori sahaja untuk menyamai tema arab.

    ReplyDelete
  3. hehe, mcm artis o kesibukan ko kan mia. menghadiri makan2 lagi tu..siap ada karpet merah..heheheh

    ReplyDelete
  4. Just - memang best kalau semua free.....hehe

    Anum - meriah sangat....

    AkuBiomed - x sempat bermakeup dan aksesori segala, abis keja terus pegi dinner....

    NM02 - yee...hehe

    iiima - memang best...

    Kay - ya bah cath...vip ni kena jemput pegi kl attend dinner...semua free....hehe

    ReplyDelete
  5. best nya..
    lucu tgk shumi tu smpai duduk2 bersimpuh lg..hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang