Skip to main content

Malam Arabian....

Assalamualaikum......
^
^
^
Lamanya menyepi dari dunia blog...cehh baru berapa hari saja pun bukan apa terlampau sibuk dan ada beberapa program yang mo diikut...program apa ?? program makan-makan.....hehe...rabu yang lalu pegi dinner majlis mama mentua yang akan bersara tahun ni....tema Arabian Night, tapi macam tidak berapa Arabian lah pulak....tidak sempat cari baju yang sesuai jadi rembat sajalah jubah dalam almari tu.....
pastu hari jumaat attend company dinner di Royal Chulan, KL....wahh jauh juga mengattend dinner ni ye....hehe, company tanggung semua kos jadi rugi kalau tidak attend.....
Sebelum cerita pasal company dinner tu layan dulu gambar2 yang sempat disnap masa dinner mama mentua saya tu.....
*
*
*
Baru sampai hotel, gambar2 dululah....

*
*
*
Acara karpet yang tidak berapa merah...hehe
*
*
*
Majlis malam tu...

*
*
*

Tema malam tu...

*
*
*

Hubby dan Shumi....

*
*
*

Hubby dan Shamzi

*
*
*

Shumi siap bersimpuh lagi....ni kes boring sebab ucapan yang terlalu meleret2....hehe

*
*
*

Dinner abis dah...mama mentua dapat banyak gift...Shumi dan Shamzi tolong pegangkan saja...



Selamat menyambut Awal Muharam esok.......cuti lagi...hehe

Comments

  1. waaa best nya kena kasi terbang jauh utk annual dinner. bila la mau merasa annual dinner company ni.. sdh 7 thn sini tp tida pernah ada annual dinner. mau ckp company kecil tida jg.. public listed. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. Jubah sudah okay tinggal make up dan aksesori sahaja untuk menyamai tema arab.

    ReplyDelete
  3. hehe, mcm artis o kesibukan ko kan mia. menghadiri makan2 lagi tu..siap ada karpet merah..heheheh

    ReplyDelete
  4. Just - memang best kalau semua free.....hehe

    Anum - meriah sangat....

    AkuBiomed - x sempat bermakeup dan aksesori segala, abis keja terus pegi dinner....

    NM02 - yee...hehe

    iiima - memang best...

    Kay - ya bah cath...vip ni kena jemput pegi kl attend dinner...semua free....hehe

    ReplyDelete
  5. best nya..
    lucu tgk shumi tu smpai duduk2 bersimpuh lg..hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a