Skip to main content

Herbalife - The Result

Assalamualaikum.....
^
^
^
^
^
Hari tu ada post tentang saya dan hubby ikut program Herbalife tu kan (baca ni (^_^)........hari ni dah masuk hari ke-7 kami gantikan makan malam kami dengan teh dan shake......hari pertama timbang berat dan hari ke-7 akan timbang berat sekali lagi.......cek tengo samaada ada perubahan atau tidak......dan keputusannya
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
jeng jeng jeng
^
^
^
^
^
^
mo kasi saspen lah konon tu.....
^
^
^
dan keputusannya, berat saya dan hubby masing2 turun sekilo......hehe...macam tidak konpiden jak masa timbang berat untuk cek resultnya dalam masa 7 hari ni....tapi hati berbunga2 bila tengo sudah turun sekilo....bukan senang kan turunkan berat badan ni, kalau tambah berat badan tu anytime saja.....
*
*
*
Perhatian...ni bukan kaki saya....gambar pinjam daripada encik Google.....target berat badan seperti di atas.....57kg
*
*
Tapi lepas ni hubby yang akan meneruskan program tu sebab dia ada 30kg yang hendak dibuang dari badannya (berat kan hubby, sapa suruh saya masak sedap selalu =p)...saya akan ikut diet saya sendiri, skip makan malam...kalau lapar pun, makan sikit jak.....(harap2 semangat tidak luntur hehe)....napa tidak teruskan program tu.........penatlah...pegi keja awal pagi, pastu balik keja terus direct pegi tempat tu......dalam jam 9 mlm baru sampai rumah, mana mo cuci baju lagi, bagi anak2 makan lagi...sian dorg, minggu ni asyik makan luar saja sebab nda sempat masak......nda apalah kan.....lagipun ada 5kg lagi yang perlu dibuang untuk dapatkan berat badan saya yang ideal (ideal lah konon hehe).....

Comments

  1. wahhhh..bestnya! saya pulak nk kena turunkan lg 10kg. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. salam kenal juga, tq singgah berkomen di laman KA dh follow u juga 85

    ReplyDelete
  3. ada perubahan yg baik...gud luck..hehe

    ReplyDelete
  4. M pun dah pernah cuba..mmg berkesan..M turun 10kg dlm masa 3 bulan..

    ReplyDelete
  5. Kalau mau lg cepat turun minum shake utk bfast dan malam. Tghri mkn mcm biasa. Klu mlm ja baru minum shake lmbt jg tu. Or pagi makan nasi tghri dam mlm minum shake. Gud luck!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Oriental Treasures, A Mid-Autumn Delicacy

Hilton hotels in Malaysia launched its national mooncake series, Oriental Treasures, with an enticing array of traditional baked varieties of classic and modern flavours - a celebration of culinary craftsmanship, fine quality and exquisite flavours. To top it as a festive centrepiece, this year’s national mooncake box design pays homage to the core of Chinese heritage.  Embellished in imperial red, the premium square box features a noble pair of red-crowned cranes amongst sacred clouds. Characteristically celestial, the golden full moon illuminates the scene, much like the celebrated baked mooncakes during Mid-Autumn festivities. The ornate die-cut window pane, inspired by the moon windows of Oriental architecture, offers a peek to the individual matte-finishing gold and red receptacles housing its respective mooncakes. As reunions and rituals take a different form this year, the mooncakes serve as a reminder to go back to basics. Eugene Oelofse, National Marketing Communications Direc