Skip to main content

Ikan Bakar di Restoran Pak Din

Assalamualaikum...
.
Hari jumaat yang lalu, rezeki murah lagi sebab mama mentua belanja makan sana Restoran Pak Din...sebenarnya saya dengan hubby tidak tau mana lokasi restoran ni dan tidak pernah pun makan sana...hubby tanya mama dia, mama dia cakap follow diorang jak...nanti sampai KK kita cari parking jak sebab tempat tu susah mo dapat parking...sudah diorang yang belanja jadi kami pun ikut ja lah...ikut punya ikut rupa-rupanya restoran tu berdekatan dengan Restoran Stesen Ikan Bakar (dulu Restoran Sempelang) sana bangunan Sinsuran tu...sampai sana kebanyakan orang yang saya nampak order ikan bakar...mungkin restoran ni menu utamanya ialah ikan bakar....tapi ada juga menu sampingan yang lain boleh di order....
.
.
saya dan hubby order ikan bakar jak....tambah dengan acar mangga, rumpai laut dan 'kenilau' (ikan bilis yang dimasak menggunakan cuka)..
 .

belacan tu yang bikin ummpphh cicah dengan ikan bakar....
.

muka kanak-kanak riang...tidak tahu apa motif si Shamzi buat muka begitu...budak dua orang ni order sup kosong jak...meehoon dengan sup sahaja...yang lain tidak mau...

Comments

  1. terasa nak makan ikan bakar le pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan bakar cicah dengan sambal belacan atau asam jawa dgn cili padi.....eeemmm memang sedap gila...

      Delete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a