Skip to main content

Kereta Idaman....




Aku mula menyimpan angan2 untuk memiliki sebuah kereta semasa di sekolah menengah....keta idaman aku masa tu...Suzuki Vitara...tidak tau napa aku minat sangat tengok keta ni...cute sangat..suka sangat dengan designnya...
.



lepas tu citarasa aku tukar lagi...aku minat plak ngan keta Proton Wira Aeroback....smart sangat le aku rasa keta ni..lebih2 lagi kalau kaler biru muda...ni aku dapat photo nampak 'bontot' keta jek..






keta ni le yang jadi idaman aku sebenarnya....sangatlah smart dan sporty....Mitsubishi Evo...kalaulah aku dapat keta ni mesti best punya ler....nda tau bilalah aku mampu beli keta ni....
.
last2 aku terbeli keta ni pulak....Perodua Myvi Ezi (A).....kaler oren sebijik macam ni....walaupun tak pernah teridam nak drive keta ni tapi dah beli....apa orang bilang..tak kenal maka tak cinta...lama2 aku suka sangat ngan keta ni...luas...selesa....dan berpatutan...bagi yang berkeluarga (kira2 ada 2 anak le gitu)..sesuai sangat guna keta ni.....
.
P/s : teringat plak ngan si teng..kami selalu angan2 mo beli keta sport yang lampu depannya bole buka bole tutup...kalau nak buka lampu kami akan buka separuh je....jadi bayangkan lah kalau buka separuh ibarat mata kuyu yang seksi konon...he he he




Comments

  1. Myvi 2020
    mesti menjadi pilihan pertama saya jika saya membeli kereta, ada gambar lain mengenai Perodua?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang