Skip to main content

Cuti dan Damia

Assalamualaikum

Special hari ni bersiaran dari rumah, maklumlah hari ni tak ke opis hehe motif bagitahu saja jak nak bagi orang tahu aku cuti hari ni.....bukan sehari tapi 6 hari.......hahaha ketawa bagi orang jeles 

Ok lupakan pasal cuti sekejap.....aku nak ceritakan sedikit pasal anak pompuan  aku yang seorang itu....sekarang ni bukan main lagi bercakap...membebel seorang diri, kadang-kadang menyanyi kalau moodnya ok....lagu aku tak pernah dengar....dia yang cipta semuanya, lirik, melodi segala...huhu

Makan ?? memang kategori budak gondo'ot ...pantang nampak umi, baba atau abangnya makan...dia nak juga.....makan tak mo suap2 k, nak makan sendiri.....mengada2 betul.....kalau di rumah oklah sikit tapi Umi dan Babanya yang penat memungut segala makanan yang bertaburan....mana tak nasi separuh yang terhambur keluar daripada masuk ke mulut....
Kalau makan di luar pun, nak juga makan sendiri....terpaksalah juga bagi....kalau tak dengarlah jeritan Damia satu kedai tu.....
Payahlah pekerja restoran tu bersihkan bawah meja tempat kami makan tu.....Damia dah renjiskan segala nasi2 kat bawah....huhu

Kalau makan dengan ayu dan sopan santun macam kat bawah ni tak pa lah kan..



Tapi kalau dah makan cam ni .....

^
^
^
^
^



anak sapa lah ni..... :p

Comments

  1. Wah cuti lagi tuh.. bestnya...:)
    Mmg budak2nie ego tinggi kan.nak makan sendiri wpun kurang pandai..tapi lama2 sket manje lak nak kena suap..yg versi ayu tuh mmg nampak cam comel jer kan..ala2 expert gitu..:)

    ReplyDelete
  2. Samalah. Kalau makan kat keda, memang bersepahlah jadinya. Pandai damia makan pakai sudu yer.

    ReplyDelete
  3. Heee... tak apa Damia.. makan comot pun tetap comel juga kan
    Cuba kalau mama yg comot baba pun malu nak cakap..

    ReplyDelete
  4. Haha...mengikut sapalah tu....
    Budak budak biasalah ....,. mmg cam tu.

    ReplyDelete
  5. hahaha serupa dgn anak sue, mkn nak suap sendiri, tiap2 hari ibu kene lap lantai..

    ReplyDelete
  6. hmmm...budak2 mmg mcm perangai ;)

    ReplyDelete
  7. ahahha... lucu bah picture Damia ni.. yg atas punya ayu..sekali yg bawah..haha..comot2 tapi comel...:)

    ReplyDelete
  8. hehehheh comelll yer dia...pandai dh mkn sendiri hehhe

    ReplyDelete
  9. Damiaaaaaa!!! apa pun kamu tetap comel hahahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang