Skip to main content

Cuti dan Damia

Assalamualaikum

Special hari ni bersiaran dari rumah, maklumlah hari ni tak ke opis hehe motif bagitahu saja jak nak bagi orang tahu aku cuti hari ni.....bukan sehari tapi 6 hari.......hahaha ketawa bagi orang jeles 

Ok lupakan pasal cuti sekejap.....aku nak ceritakan sedikit pasal anak pompuan  aku yang seorang itu....sekarang ni bukan main lagi bercakap...membebel seorang diri, kadang-kadang menyanyi kalau moodnya ok....lagu aku tak pernah dengar....dia yang cipta semuanya, lirik, melodi segala...huhu

Makan ?? memang kategori budak gondo'ot ...pantang nampak umi, baba atau abangnya makan...dia nak juga.....makan tak mo suap2 k, nak makan sendiri.....mengada2 betul.....kalau di rumah oklah sikit tapi Umi dan Babanya yang penat memungut segala makanan yang bertaburan....mana tak nasi separuh yang terhambur keluar daripada masuk ke mulut....
Kalau makan di luar pun, nak juga makan sendiri....terpaksalah juga bagi....kalau tak dengarlah jeritan Damia satu kedai tu.....
Payahlah pekerja restoran tu bersihkan bawah meja tempat kami makan tu.....Damia dah renjiskan segala nasi2 kat bawah....huhu

Kalau makan dengan ayu dan sopan santun macam kat bawah ni tak pa lah kan..



Tapi kalau dah makan cam ni .....

^
^
^
^
^



anak sapa lah ni..... :p

Comments

  1. Wah cuti lagi tuh.. bestnya...:)
    Mmg budak2nie ego tinggi kan.nak makan sendiri wpun kurang pandai..tapi lama2 sket manje lak nak kena suap..yg versi ayu tuh mmg nampak cam comel jer kan..ala2 expert gitu..:)

    ReplyDelete
  2. Samalah. Kalau makan kat keda, memang bersepahlah jadinya. Pandai damia makan pakai sudu yer.

    ReplyDelete
  3. Heee... tak apa Damia.. makan comot pun tetap comel juga kan
    Cuba kalau mama yg comot baba pun malu nak cakap..

    ReplyDelete
  4. Haha...mengikut sapalah tu....
    Budak budak biasalah ....,. mmg cam tu.

    ReplyDelete
  5. hahaha serupa dgn anak sue, mkn nak suap sendiri, tiap2 hari ibu kene lap lantai..

    ReplyDelete
  6. hmmm...budak2 mmg mcm perangai ;)

    ReplyDelete
  7. ahahha... lucu bah picture Damia ni.. yg atas punya ayu..sekali yg bawah..haha..comot2 tapi comel...:)

    ReplyDelete
  8. hehehheh comelll yer dia...pandai dh mkn sendiri hehhe

    ReplyDelete
  9. Damiaaaaaa!!! apa pun kamu tetap comel hahahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

Teh Madras

Assalamualaikum.... . Hari ni mo share minuman kegemaran my hubby yang selalu dia order kalau makan di kedai makan India....tidak lain tidak bukan Teh Madras... . . actually teh ni sama dengan teh tarik yang lain tapi yang membezakannya, susu cair digunakan menggantikan susu pekat tu....rasanya tidaklah terlalu berlemak oleh susu tetapi orang bilang sangat ummpphh dan kawww oleh rasa teh tu...my hubby ada jugalah kunun selidik2 daripada tukang membuatnya itu...alah orang2 dari India tu....dorg cakap kalau di India teh madras ni menggunakan susu kambing tapi disebabkan di Malaysia ni susu kambing jarang ada dijual dan mahal, dorg ambil pendekatan yang lain dengan menggantikannya kepada susu cair tu....tapi bukan semua teh madras ni sedap rasanya, mesti ikut juga tangan yang membuatnya....setakat ni teh madras yang paling ummpph sekali ada dekat Akmal Curry House & Restaurant sana Sulaman Central (berdepan dengan Taman Indah Permai, Jalan Sulaman)....sapa2 yang tinggal dekat a