Skip to main content

Iklan Gigi ??

Assalamualaikum....
.
Hari ni cerita pasal gigilah pulak....apasallah pula tiba2 cerita pasal gigi ni....bukan apa, sya kalau bab2 kebersihan gigi anak2 ni memang amat cerewet sekali....sejak dari tumbuh gigi lagi saya start suda bersihkan gigi anak2....kalau masih baby, saya lap dengan kain lembut....mula kenalkan diorang dengan berus gigi seawal 2 tahun...kan ada berus gigi yang sesuai dengan umur anak tu...masa mula2 tu saya yang tolong beruskan gigi diorang tapi masa umur 3 tahun ke atas suda ajarkan diorang berus gigi sendiri....lepas berus saya check sekali lagi, bersihkan tidak...kalau masih ada terselit ta** gigi, berus balik....memang tidak suka dan memang saya Umi yang cerewet....
GULA-GULA ??? memang tidak bagi anak2 saya makan....ada jugalah bagi anak saya makan tapi orang bilang setahun sekali...hehe (kesian anak2 saya)..lepas makan mesti berus gigi....cerewet-cerewet pun hasilnya berbaloi....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
kan cantik senyuman bila tengo gigi camtu....dan Uminya ni pun, alhamdulillah sehingga sekarang belum pernah sakit gigi lagi....(^__________*) 

Comments

  1. cantik betul gigi mereka. anak2 saya mmg saya larang mereka mkn gula2. tp klau dah namanya ada nenek, haruslah manja lebih. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal..klu dengan nenek dan atuk diorg mengada2...semua dorg nak mesti dapat...

      Delete
  2. bertuah dapat umi cam ni..hik hik... anak2 akak selalu makan gula2.. tak larat nak larang... si kakak alhamdulillah dia kuat makan gula2 tapi rajin gosok gigi.. si adik... kuat makan gula2 tapi gosok gigi tak nak... jerit cam kena dera tiap kali kita nk gosokkan gigi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kasi sebab lawat blog saya...(^_^) kesian juga tengo bila dorg teringin mkn gula2 kak...terpaksa bg juga takut kempunan...tp lepas tu mesti berus gigi...hehe

      Delete
  3. ya memang gg dorng cantik n bersih..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

Telefilem Takbir Suci 1, 2, & 3

Assalamualaikum..... . Kalau mo dekat2 raya ni, wajib ada drama dan telefilem berkaitan ngan puasa dan raya...tak kisahlah drama komedi ke atau drama yang menyayat hati...yang sedih2 buat kita menangis pun ada.... Saya sebenarnya bukan peminat drama melayu tetapi kalau drama atau telefilem yang ada kaitan ngan raya ni mesti saya tengo...terutamanya drama yang memerlukan kita mengawal emosi sedih dan marah.....ada satu telefilem yang sangat saya geram bila menontonnya tapi saya mesti tonton sampai habis.....telefilem ni actually lama dah keluar macam 3 4 tahun yang lepas tapi setiap tahun masa mo raya Astro mesti tayangkan balik telefilem ni....TAKBIR SUCI 1, 2 & 3.....lakonan si Raja Azura sebagai Kak Nora yang teramatlah zalim ngan anak2 yatim tu...kalau sapa2 yang pernah tengo drama ni mesti geram abislah ngan si Nora ni...kalau ada depan mata macam mo tempeleng2 jak muka si Nora tu.....jahat yang teramat jahat.....dalam erti kata yang lain lakonan si Raja Azura memang menjadi

Makan atas air | Restoran Terapung Fazdla Tuaran

Assalamualaikum Hi korang ! Ok Kmia nak kongsi satu lagi tempat makan yang best, sedap dan mantap gitu dengan harga yang amat berpatutan. Kan Sabah terkenal dengan restoran seafoodnya yang fresh dan murah-murah gitu. So yang ni kira salah satu pilihan restoran yang korang boleh pergi. Dahlah harga sangat berpatutan, menunya pula memang sedap-sedap belaka. Confirm puas hati. Kmia dan family dah dua kali makan di sini dan memang tidak mengecewakan.  Lokasi  restoran ni ? Terletak di area Tuaran. Korang cari saja jalan menuju Shangri-La Pantai Dalit Beach Resort tu. Korang nampak pintu gerbang masuk ke hotel .. Jangan masuk 🤣 korang ikut jalan kiri .. hehe kan korang nak makan seafood 😜. Korang jalan jak terus dan akan terjumpa signboard Trayong Eco Fishing Point. Kat situlah terletaknya Restoran Terapung Fazdla ni. Sebelum masuk ke restoran, korang nikmati dulu view di sekeliling restoran ni. Nama pun restoran terapung kan so kedudukannya mesti di atas air

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa