Skip to main content

Iklan Gigi ??

Assalamualaikum....
.
Hari ni cerita pasal gigilah pulak....apasallah pula tiba2 cerita pasal gigi ni....bukan apa, sya kalau bab2 kebersihan gigi anak2 ni memang amat cerewet sekali....sejak dari tumbuh gigi lagi saya start suda bersihkan gigi anak2....kalau masih baby, saya lap dengan kain lembut....mula kenalkan diorang dengan berus gigi seawal 2 tahun...kan ada berus gigi yang sesuai dengan umur anak tu...masa mula2 tu saya yang tolong beruskan gigi diorang tapi masa umur 3 tahun ke atas suda ajarkan diorang berus gigi sendiri....lepas berus saya check sekali lagi, bersihkan tidak...kalau masih ada terselit ta** gigi, berus balik....memang tidak suka dan memang saya Umi yang cerewet....
GULA-GULA ??? memang tidak bagi anak2 saya makan....ada jugalah bagi anak saya makan tapi orang bilang setahun sekali...hehe (kesian anak2 saya)..lepas makan mesti berus gigi....cerewet-cerewet pun hasilnya berbaloi....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
kan cantik senyuman bila tengo gigi camtu....dan Uminya ni pun, alhamdulillah sehingga sekarang belum pernah sakit gigi lagi....(^__________*) 

Comments

  1. cantik betul gigi mereka. anak2 saya mmg saya larang mereka mkn gula2. tp klau dah namanya ada nenek, haruslah manja lebih. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah pasal..klu dengan nenek dan atuk diorg mengada2...semua dorg nak mesti dapat...

      Delete
  2. bertuah dapat umi cam ni..hik hik... anak2 akak selalu makan gula2.. tak larat nak larang... si kakak alhamdulillah dia kuat makan gula2 tapi rajin gosok gigi.. si adik... kuat makan gula2 tapi gosok gigi tak nak... jerit cam kena dera tiap kali kita nk gosokkan gigi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tima kasi sebab lawat blog saya...(^_^) kesian juga tengo bila dorg teringin mkn gula2 kak...terpaksa bg juga takut kempunan...tp lepas tu mesti berus gigi...hehe

      Delete
  3. ya memang gg dorng cantik n bersih..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen seikhlas hati ... Thanks!

Popular posts from this blog

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Assalamualaikum STICKY POST UNTIL 20 NOV 2017. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY! Hi korang.  Seperti yang dijanjikan, dengan ini bermulalah Giveaway Miakassim Dot Com 10 Tahun . Cara nak sertainya mudah sahaja :- Untuk penyertaan Blog Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. Dan komen entri penyertaan korang di post ni. Untuk penyertaan Facebook  Korang cari status tentang post ni di FB Page Mia Kassim Dot Com. Cerita serba sedikit tentang blog ni dan sharekan. Jangan lupa setkan ke Public. Komen kat status itu tentang penyertaan korang supaya Kmia boleh track. *yang ni pula tak paksa .. kalau sudi follow  IG MiaKassim  | follow  Twitter MiaKassim  | like  FB Page MiaKa

BRINGING YOU KAMPUNG FARE WITH JUADAH SUTERA!

Sutera Harbour Resort beckons you to welcome a new beginning with spiritual zeal and togetherness over a sumptuous authentic Kampung spread with Juadah Sutera, bringing back nostalgic childhood memories of kampung fare, at the Five Sails, The Magellan Sutera Resort. This scrumptious feast is available from the first to the last day of Ramadan month, every day from 6.00pm to 10.30pm.  The promotion includes a dedicated prayer room with prayer mats and onsite ablution facility for Solat Tarawih led by Imam and free parking. At RM99.00nett for adults and RM50.00nett for children (3-11 years old), the promotion requires advance bookings.  Make sure to catch the live cooking outdoor for Kambing Bakar ala Arab (daily) and Roti Arab. Be sure to grab a serving of Chicken Shawarna, delectable Lemang with Chicken Serunding and Apam Balik. Other stalls offer even bigger selections of spread including Malaysian’s favourites Penang Kuey Teow and Mee mamak-style, Ikan Asam Pedas, Ayam Masak Merah an

Resepi Kari Ketam Simple

Assalamualaikum. Lama tidak kongsi resepi walaupun kmia tidak lah berapa campen mo masak. Hehe Kali ni kmia kongsi resepi simple tapi sedap dan sebenarnya pertama kali kmia masak sendiri 😜 selalu tunggu mak yang masakkan saja.  Ni kira resepi campak-campak dan untuk mereka yang amatur dalam bidang masak-masak ja. Walaupun bahan-bahan simple tapi tetap mendapat pujian dari hubby dan anak-anak 🤭 Kari Ketam versi miakassimdotcom .. gitew Bahan-Bahan Ketam saiz sederhana (5 ekor) 1 kotak santan (yang kecil tu je) Bawang Merah dihiris Bawang Putih dihiris Halia dihiris Serbuk Kari Ikan (kmia guna jenama Babas) Sedikit cili giling (bagi dia pedas-pedas sikit) Asam jawa (kmia guna pes asam jawa Adabi) Daun Kari (tapi hari tu kmia masak tak ada simpan sebab tak sempat beli 😅) Tomato Bendi Garam dan Gula (secukup rasa) Minyak untuk menumis Cara Masak First2 memanglah ko kena siang ketam tu dulu. Dan pengakuan jujur 😂 ni pertama kali kmia siang